“Επιστημονικές” τσιγκουνίες!!!


68

Η λιτότητα, ως φαίνεται, δεν κάνει διακρίσεις.
«Χτυπά» τους πάντες ανεξαιρέτως, από τα νοικοκυριά της Ελλάδας έως τις… πισίνες της Αυστρίας, οι υπεύθυνοι των οποίων σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα, καλούν τους κολυμβητές τους να μην καταπίνουν το νερό της πισίνας και να μην το μεταφέρουν εκτός αυτής με τα «υδροβόρα» μαγιό τους.

Έπειτα από έρευνα που έγινε στις 18 δημόσιες πισίνες της Βιέννης, διαπιστώθηκε πως οι όσοι κάνουν τις απλωτές τους εκεί, καταπίνουν όλοι μαζί περί τα 5.000 λίτρα χλωριωμένου νερού ημερησίως (35.000 λίτρα εβδομαδιαίως). Όπερ σημαίνει πως οι υπεύθυνοι πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να ξαναγεμίζουν τις πισίνες με νερό καθώς και με χλώριο (το οποίο χαρακτηριστικά κοστίζει γύρω στα 25-30 ευρώ και για τις 18 δεξαμενές).

Και σα να μην έφτανε η δίψα των Αυστριακών (η οποία προφανώς ενισχύθηκε τελευταία από τις υψηλές θερμοκρασίες στην χώρα), ήρθαν και τα μεγάλα ανδρικά μαγιό τύπου βερμούδας να επιδεινώσουν την «αφυδάτωση». Ενδεικτικά, σύμφωνα με μετρήσεις, μια μέση βερμούδα, κάθε φορά που βγαίνει από την πισίνα, παίρνει μαζί της περί τα 2,5 λίτρα νερού.


Like it? Share with your friends!

68