Γέφυρα-Φορτηγά 4-0


45

Αγαπητέ οδηγέ φορτηγού.
Μπορεί να πιστεύεις ότι το μέγεθος (της καρότσας σου) μετράει. Μπορεί να πιστεύεις ότι τα σήματα στο δρόμο έχουν τοποθετηθεί για όλους τους άλλους, αλλά όχι για σένα. Γιατί εσύ είσαι ο θεός των φορτηγών.

Υπάρχει, όμως, μία γέφυρα που έχει νικήσει κατά κράτος εκατοντάδες συναδέλφους σου και στέκεται εκεί, 100 χρόνια τώρα, περιγελώντας κάθε «macho» οδηγό που προσπαθεί να αποδείξει ότι … ξέρει καλύτερα. Δες, υπάρχει και το βίντεο. Είναι ανίκητη!

Η γέφυρα στην πόλη Durham, στις Η.Π.Α., κατασκευάστηκε πριν 100 χρόνια περίπου για να εξυπηρετήσει την διαδρομή του σιδηροδρόμου. Όταν χτίστηκε, δεν υπήρχαν προβλήματα… ύψους για τα οχήματα που θα περνούσαν από κάτω της. 3 μέτρα και 60 εκατοστά ήταν αρκετά για οποιοδήποτε κάρο ήθελε να κάνει την βόλτα του στους δρόμους της πόλης.

Ο κόσμος, όμως, άλλαξε στο μεσοδιάστημα. Οι αρχές της πόλης, το πήραν είδηση, έτσι έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες μέχρι και 3 τετράγωνα μακριά από την γέφυρα. Πολλές πινακίδες. Έξυπνες πινακίδες, όπως η παραπάνω.

Κι όμως, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ένα φορτηγό, λεωφορείο ή άλλο «ψηλό» όχημα βγαίνει ηττημένο στη μάχη με την γεφυρούλα. Που σημαίνει ότι μπορεί να είναι μικρή στο μάτι, αλλά…

 


Like it? Share with your friends!

45