Κοίτα τι κάνουν οι… “υπανάπτυκτες” χώρες!!!


91

Οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στις όχθες του Έλβα στη Δρέσδη σταμάτησαν, για να μην ενοχληθεί ένας κάστορας,  ο οποίος είναι προστατευόμενο είδος και βρίσκεται σε περίοδο αναπαραγωγής!

Νέα γέφυρα στις όχθες του Έλβα στην Δρέσδη. Ξεκίνησε η κατασκευή της. Πολύ ωραία!
Ένας κάστορας όμως, προστατευόμενο είδος στη Γερμανία, στέκεται εμπόδιο στην κατασκευή της  γέφυρας, η οποία έχει στοιχίσει στην πόλη τη διαγραφή της από τον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Το ζώο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στη ζώνη κατασκευής της γέφυρας, δεν μπορεί, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, να ενοχληθεί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής του, δηλαδή το μήνα Μάιο.Έτσι η παρουσία του κάστορα προκάλεσε τη διακοπή των εργασιών, στις οποίες αντιδρούσαν ούτως ή άλλως οι οικολόγοι.Οι εργασίες είχαν ήδη επιβραδυνθεί λόγω της ανακάλυψης ενός σπάνιου είδους νυχτερίδας και μιας προστατευόμενης ποικιλίας πεταλούδας, διευκρινίζει η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ.Όμως οι αρχές μπορούν να ζητήσουν έκτακτη άδεια για να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής της γέφυρας, η οποία είναι πλέον η ακριβότερη της Γερμανίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του οργανισμού που αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Η πρώτη αφορούσε μια όαση στο κρατίδιο του Ομάν.

Η UNESCO είχε προειδοποιήσει τις αρχές της Δρέσδης να μην προχωρήσουν στην κατασκευή υπερσύγχρονης γέφυρας με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας στον ποταμό Έλβα, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε το τοπίο. Οι τοπικές αρχές αγνόησαν την προειδοποίηση της UNESCO και οι εργασίες στη γέφυρα άρχισαν.

Στην Ελλάδα θα είχαμε κάνει τον κάστορα θυσία στα θεμέλια!


Like it? Share with your friends!

91